Kumaha milih masker pikeun coronavirus?

Naha anjeun terang jinis topéng anu anjeun kedah mésér pikeun coronavirus
Masker médis, masker asuhan médis, masker bedah médis, masker pelindung médis, N95, KN95, 3M, sareng sajabana ngeunaan nami masker, jalma kagum sareng bingung.
Jinis topeng umum tiasa dibagi jadi 6 kategori dumasar kana standar pamakean
Masker bedah médis, masker pelindung médis, N95, FFP2 tiasa dianggo pikeun perlindungan lembaga médis, KN95 henteu tiasa dianggo pikeun lembaga médis, tapi jalma biasa tiasa milih.
Kumaha milih tipeu béda pikeun masker? Dinten ayeuna, kuring bakal ngenalkeun aranjeunna ka anjeun, ngantep anjeun gancang milih topéng anu cocog sareng anjeun.

Masker 1.Medical / masker perawatan médis
Topeng médis sareng masker perawatan médis milik standar nasional, YY0969, sareng biasana dirarancang sareng diproduksi ku perusahaan. Komposisina lolobana nyaéta lawon non-anyaman sareng kertas saringan.
Masker sapertos kieu henteu tiasa ngajamin panyaring kana mikroorganisme patogen sareng lebu, henteu tiasa ngahontal efisiensi filtrasi partikel sareng baktéri, sareng henteu tiasa nyegah pencegahan patogen ngalangkungan saluran pernapasan.
Topeng tipeu ieu diwateskeun pikeun halangan mékanis tangtu pikeun partikel debu atanapi aerosol. Sacara umum dianggo kanggo perawatan rutin di rumah sakit, sareng pangaruh pelindung henteu langkung nyugemakeun.

2.Medi bedah masker
Masker bedah médis kedah dilakukeun luyu sareng standar médis YY0469-2011. Upami standar perusahaan anu ditetepkeun ku perusahaan nyatujuan atanapi ngalegaan sarat tina YY0469, éta ogé tiasa dicét dina bungkus topéng luar.
Topeng bedah dibagi jadi tilu lapisan: lapisan jero nyerep cai, lapisan saringan tengah, sareng lapisan anti cai luar. Pangaruh panyaring kana partikel non-berminyak kedah langkung ti 30%, sareng harta nyaring na baktéri kedah langkung luhur 95 (non-N95).
Éta cocog pikeun panyalindungan dasar tanaga médis atanapi tanaga anu aya hubunganna, tiasa nyegah sumebarna getih, cairan awak sareng splashes, sareng ngagaduhan fungsi panyalindungan engapan. Masker bedah médis tiasa meungpeuk kalolobaan baktéri sareng virus sareng ngirangan résiko inféksi silang di rumah sakit.
Hal ieu umumna dianggo di lingkungan médis anu diperyogikeun sapertos klinik médis, laboratorium sareng kamar operasi, kalayan faktor kaamanan anu rada luhur sareng tahan kuat ka baktéri sareng virus. Hal ieu umumna dianggo pikeun nyegah sumebarna influenza sareng panyakit engapan.

3.KN topéng
Masker KN biasana dianggo pikeun ngajagi partikel anu henteu berminyak. Numutkeun sarat standar GB2626, panyaring partikel henteu berminyak dibagi. Di antawisna, KN90 langkung ti 90% kanggo matéri partikel henteu berminyak luhureun 0,075 microns, KN95 langkung ti 95% kanggo matéri partikel henteu berminyak luhureun 0,075 microns, sareng KN100 langkung ti 99,97% kanggo matéri partikel non-berminyak di luhur 0.075 mikonson.
Saratas kaperluan topéng KN dina bahan saringan nyaéta bahan anu aya hubungan langsung sareng ramo henteu ngabahayakeun pikeun kulit sareng bahan saringan henteu ngabahayakeun ka awak manusa. Bahan anu dianggo kedah ngagaduhan kakuatan anu cekap sareng teu kedah cacad atanapi rusak bari hirup layanan normal.
Séri anu sami sareng KN, sareng séri KP, naon KP?
KN kanggo partikel anu henteu berminyak, sareng KP mangrupikeun topéng pikeun partikel anu berminyak. KP90 / 95/100 sami sareng KN90 / 95/100 di KN.
Topeng KN sareng KP cocog pisan pikeun polutan polip berminyak sareng non-berminyak sapertos lebu, haseup, halimun sareng anu sapertos diproduksi ku pamrosésan logam non ferrous, metalurgi, beusi sareng baja, coking, bahan kimia organik, gas, konstruksi, sareng hiasan . (Catetan: éta ogé tiasa disebat masker lebu)

Masker pelindung 4.Medical
Standar perlindungan médis Cina nyaéta GB19083-2010. Teu aya pernyataan N95 dina standar ieu, tapi klasifikasi tingkat 1, 2, sareng 3 digunakeun pikeun nunjukkeun tingkat efisiensi nyaring.
Tingkat 1 tiasa nyayogikeun sarat N95. Dina basa sanés, salami aya topeng pelindung médis anu nyayogikeun standar GB19083, éta pasti bakal ngahontal efisiensi filtrasi N95 sareng KN95.
Bédana antara masker pelindung médis sareng KN95 nyaéta masker pelindung médis ogé ngagaduhan "penembusan getih sintétik" sareng "résistansi Uap permukaan". Pangaruh pelindung masker pelindung médis dina getih, cairan awak sareng cairan sanésna dijelaskeun, tapi jinis-jenis KN ieu henteu sayogi.
Kusabab kitu, masker jinis KN cocog sareng GB2626 henteu tiasa dianggo pikeun operasi médis, khususna operasi anu résiko luhur sapertos tracheotomy sareng intubasi tracheal anu mungkin semprot.
Masker bedah di rumah sakit kedah sadayana nyumponan tingkat 1 sareng saluhureun GB19083. Éta tiasa ngahontal 95% filtrasi, sareng tiasa mencegah nembus cair.
Sanggeus nyarios ieu, seueur jalma ogé anu badé naros, naon éta N95?
Sababaraha jinis topeng anu diwanohkeun di luhur, masker médis sareng masker bedah nuturkeun standar médis, masker pelindung médis sareng model KN nuturkeun standar nasional, sareng N95 nuturkeun standar Amérika Serikat.

Topéng 5.N95
Topeng N95 nuturkeun standar Amérika NIOSH42CFR84-1995 (NIOSH National Institute of Occupational Safety and Health). N nunjukkeun ketahanan minyak sareng 95 nunjukkeun panyebaran partikel uji khusus. Konsentrasi partikel dina masker langkung ti 95% langkung handap tina konsentrasi partikel diluar topéng. 95 henteu rata-rata, éta minimal.
Rentang panyaring nyaéta pikeun partikel non-berminyak, sapertos lebu, halimun asam, mikroorganisme, sareng sajabana wengkuan pananggalan panyalindungan panyakit inféksi hawa napas ku staf médis sareng staf anu aya, sareng pencegahan panyebaran getih, cairan awak jeung mantep salami prosedur.
NIOS disertifikasi tingkat topéng anti-partikel anu sanés ogé kalebet: N95, N99, N100, R95, R99, R100, P95, P99, P100, jumlahna aya 9 jinis.
Catetan: N-henteu tahan minyak, R-tahan minyak, P-tahan minyak.
Syarat teknis sareng metode tés tina dua tingkat topéng KN95 sareng masker N95 dasarna sami, tapi éta béda sareng standar nasional.
N95 nuturkeun standar Amérika, sedengkeun FFP2 nuturkeun standar Éropa.

Topeng 6.FFP2
Masker FFP2 mangrupikeun salah sahiji standar masker Éropa EN149: 2001. Éta dipaké pikeun ngorbankeun aerosol ngabahayakeun, kaasup lebu, haseup, tetes beuteung, gas beracun sareng uap beracun, ngalangkungan bahan saringan, meungpeuk aranjeunna tina teu disedih ku jalma-jalma.
Diantarana, FFP1: Pangaruh panyaring panghandapna> 80%, FFP2: Pangaruh panyaring panghandapna> 94%, FFP3: Pangaruh panyaring panghandapna> 97%. Upami anjeun ngagunakeun data ieu pikeun milih topéng anu cocog pikeun ieu wabah, pangmayaranna nyaéta FFP2.
Bahan panyaring topeng FFP2 umumna kabagi kana opat lapisan, nyaéta, dua lapisan lawon anu henteu dijajah + hiji lapisan lawon semprot pelapis + hiji lapisan kapas ditumbuk jarum.
Topeng pelindung FFP2 tiasa ngajaga virus sareng baktéri anu saé pisan, kalayan efisiensi panyaring langkung ti 94%, anu langkung cocog pikeun lingkungan panas sareng beueus atanapi perlindungan jangka panjang.

Pertanyaan terakhir, naon anu jadi topeng 3M?
"3M masker" tingal sadaya produk 3M anu tiasa disebat masker. Éta tiasa dibagi jadi tilu kategori: masker médis, masker pelindung partikel, sareng topéng haneut anu pikaresepeun. Unggal jinis topeng gaduh fokus pelindung anu béda.
Masker pelindung médis 3M dilakukeun di Cina sareng diimpor. Aranjeunna gaduh sipat pelindung tina masker bedah médis sareng masker pelindung partikel. Éta dipaké di rumah sakit sareng tiasa nyaring partikel dina hawa sareng blokir tetes, getih, cairan awak sareng sékrési.
Diantara 3M masker, anu dimimitian ku 90, 93, 95, sareng 99 mangrupikeun masker anu efektif pikeun ngajagi partikel anu ngabahayakeun. Kadua 8210 sareng 8118s nyayogikeun sarat pikeun perlindungan PM2.5 Cina. Upami anjeun hoyong milih nyumponan syarat panyalindungan influenza World World, pilih 9010, 8210, 8110s, 8210v, 9322, 9332.

Ningali ieu, anjeun terang kumaha milih masker nalika wabah?
1, tiasa milih masker pembedahan médis, cobi milih masker bedah.
2, tiasa milih masker tanpa klep engapan, cobi milih masker tanpa aya klep.
World gelut! Cina gelut


Waktu pos: Jun-28-2020